Deltagelse ved arrangementer

Vi deltager også ved arrangementer, hvor vi fortæller om Yallah!dk og os selv.

06.04.19

Fordomme forsvandt i munterhed

Fordomme forsvandt i munterhed

Der blev grinet en del og snakket rigtigt meget over Yallah Quizzen, som unge fra Yallah!dk lavede med mange af deltagerne i Gellerup Art Factory Festen i Gellerup d. 6. april.

Som deltager i quizzen skulle man gætte en række spørgsmål om Yallah’erne Yusra Taha, Israa Marouf eller Rima Zam Zam. Det var om deres uddannelse, arbejde, familiesituation, fødested, livret, hobby, rejser, største drøm og en del mere. Med disse spørgsmål kom fordommene ret meget på prøve for mange af quiz-deltagerne. Efter gætteriet fik man gennemgået sine svar af den, man havde gættet. Det foregik med meget snak, sprudlende morskab og med en hel del eftertanke til følge.

De bedste quiz-deltagere fik bagefter overrakt en chokolade-gevinst.

Senere på eftermiddagen var der ur-opførelse af Yallah Fortælle Show, hvor Israa Marouf, Fatima Taha, Samah Aljaal og Rima Zam Zam var i spotlyset på den store scene. Hver af dem stod frem og fortalte meget modigt en helt personlig historie om deres eget liv, mens de andre gav opbakning med en palæstinensisk sang i baggrunden.

Yallah Fortælle Show er indøvet af Gitte Christensen, tidligere leder af Eutopia i Gellerup. Fortællingerne blev meget vel modtaget af tilskuerne, hvoraf flere blev meget berørte over de meget ærlige historier, og der var masser af klapsalver og ros til showet bagefter.

Se flere billeder her

25.08.18

Aktiv deltagelse i en god sag

Der blev grinet, gået nogle kilometer og snakket med en del folk, da Yallah!dk deltog i ”Stafet for Livet” i Gellerup d. 25. august. Arrangementet var til støtte for Kræftens Bekæmpelse, og der var fokus på sund livsstil, samtidig med at der også var underholdning og flere andre aktiviteter.

Flere af de unge kvinder i Yallah!dk havde deres børn med, og det blev en hyggelig og sjov dag, hvor børnene flere gange var med på ruten rundt i Gellerup.

De unge fra Yallah!dk deltog i aktiviteterne med quiz’en ”Gæt en ung dansk-palæstinenser”. Den går ud på, at man skal svare på flere spørgsmål om en af Yallah’erne, hvorefter man får en snak med personen selv, for at se om man i sine svar har været styret for meget af sine fordomme. Det gav anledning til flere gode samtaler i en munter og afslappet stemning.

Yallah!dk er glad for at have deltaget i ”Stafet for Livet”, der støttede en god og vigtig sag, samtidig med at vi kom i kontakt med flere nye mennesker, der ikke havde hørt om os før.

Se flere billeder her

13.10.17

Ros til yallah!dk

Yallah!dk blev rost, da projektet midt i oktober blev præsenteret i Oslo, hvor donorerne var tilstede.

Projektlederne Huda Chaaban og Ole Jessen fortalte om starten og udviklingen af Yallah!dk. Der blev berettet om de frivilliges store engagement, og om møder, hvor fastgroede fordomme blandt tilhørerne blev udfordret og ændret af de unge dansk-palæstinenseres åbenhjertige fortællinger om sig selv.

Andre projekter, ligeledes med økonomisk støtte fra Norsensus, Oslo og Open Society Foundation, New York, blev præsenteret. Yallah!dk blev indbudt til at deltage i et europæisk netværk, der samarbejder om at udvikle historiefortælling (storytelling) med fokus på at fortælle historier om flygtninge og efterkommere.

Se flere billeder her

24.09.17

Yallah!dk ved Kulturbazar

Vi unge i Yallah!dk oplevede en meget stor interesse fra de besøgende ved Kulturbazaren i Ridehuset i Aarhus i dag (d.24.9), hvor vi samlet snakkede med flere hundrede mennesker.

Uhyre populær var vores konkurrence: ”Gæt en ung palæstinensisk-dansker”, hvor 70 deltog. Her skulle man gætte 12 spørgsmål, med hver tre svarmuligheder, om enten Rima, Samah, Fatima, Mariam eller Huda. Der var spørgsmål om arbejde, uddannelse, antal søskende, livret, bosted, hobby, antal børn, fødested, største interesse, største drøm m.m.

Svarene blev bagefter gennemgået af de personer, der var blevet gættet. Det kom der mange gode samtaler ud af, om fordomme og en hel del andet, og der blev grinet meget, mens der blev drukket saft og spist småkager.

De var en god og opløftende dag, ved et rigtigt godt og meget mangfoldigt arrangement.

Se flere billeder her

22.09.18

Sjov og eftertænksom- hed med Yallah-quiz

Der blev grinet, tænkt og snakket over Yallah-quiz’en ”Gæt en ung dansk-palæstinenser” ved Ildsjælefestivalen d. 22.9. i Ridehuset i Aarhus, en del af Folkets Møde.

Mange af gæsterne ved festivalen deltog i at svare på spørgsmål om de tre unge fra Yallah!dk, Mariam, Dunya og Huda. Det var populært.

Da svarene blev gennemgået med de tre unge, var der tid til eftertænksomhed og uddybende snak. Flere fordomme om unge med anden etnisk baggrund end dansk var på spil og blev muntert endevendt og diskuteret. Og der blev også fundet en vinder i konkurrencen.

Se flere billeder her

21.01.18

Yallah-frivillige i overvældende åbning

Tilstrømningen var overvældende, ved åbningen af Aarhus som Europæisk Frivillighovedstad 2018, i Ridehuset d. 21. januar, hvor frivillige fra Yallah!dk deltog. Det gjorde vi med konkurrencen ”Gæt en ung dansk-palæstinenser”, som var meget populær at deltage i.

43 deltog, og de skulle gætte 12 spørgsmål, med hver 3 svarmuligheder, om enten Yusra, Manal, Sarah, Samah, Fatima, Mariam eller Huda. Der var spørgsmål om arbejde, uddannelse, antal søskende, livret, bosted, hobby, antal børn, fødested, største interesse, største drøm m.m.

Svarene gav grundlag for en snak med den af os Yallah-frivillige, der var blevet gættet. Det kom der mange spændende og gode samtaler ud af, om fordomme, om at vokse op i en etnisk minoritet og meget mere. Vi grinede meget, sammen med deltagerne, snakkede og diskuterede, mens der blev drukket saft og spist palæstinensiske småkager.

Se flere billeder her